The Cellar (2022)

Fatih Varlık
0

The Cellar (2022)
Kırsalda eski bir malikaneyi satın alan Keira, iyi bir yatırım yaptığını düşünerek, eşi ve iki çocuğuyla beraber taşınma hazırlıkları yapmaktadır. Çocuklar ise haliyle sosyal çevrelerinden uzaklaştıklarından ötürü mutsuz görünseler de bir yandan da yeni bir başlangıcın herkes için iyi gelebileceği fikri cezbedici görünmektedir.
The Cellar (2022)
Yoğun iş takviminden ötürü bir iş toplantısına katılabilmek için henüz yeni taşındıkları evde çocukları yalnız bırakan Keira, kızından gelen telefonla toplantıyı yarıda kesmek zorunda kalır. Elektriklerin gittiğini öğrenen kahramanımız, kızından bodrum katına inmesini ve sigortaları kontrol etmesini ister. Hatta kalacağını söyleyerek korkmaması için yüreklendirmeyi de ihmal etmez. Ancak bodrum katında bir şeylerin ters gittiğini anlayan Keira, kızının başının belada olabileceğini düşünerek canhıraş bir biçimde eve dönmek için yola koyulur. Eve ulaştığında her yeri didik didik aramasına rağmen kızının izine rastlayamayan kahramanımız, en azından oğlunun sağ salim olmasından teselli bulur. Polislere haber verip kızının gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğunu anlatsa da bu tarz olayların sıklıkla yaşandığından dem vuran dedektifler, ergenlik çağındaki kızının arkadaşlarını özleyip evi terk etmiş olabileceğinden ve birkaç gün sonra ortaya çıkma ihtimalinin yüksekliğinden söz ederler. Bekleyecek vakti olmadığını düşünen Keira ise çocuğunun son kez sesini duyduğu bodrum katını detaylıca incelemeye başlar. Çok geçmeden her bir basamağın altında bir dizi işarete rastlar. Dahası evdeki her kapının pervazında da tuhaf semboller olduğunu keşfeden kahramanımız, kızının ortadan kaybolmasıyla gizemli semboller arasında bir ilişki olabileceğini düşünerek, evin eski sahibine ulaşıp malikanenin mazisi hakkında bilgi edinmeye karar verir. Bir yandan da sembollerin şifresini çözmeye çalışırken elde ettiği ipuçları neticesinde bodrum katlarının şeytani bir güce ev sahipliği yaptığından şüphelenmektedir. Kızını geri alabilmek ve ailesini koruyabilmek için elinden geleni yapmaya kararlı olan kahramanımız bodrum katına son kez inerek şeytani bir varlıkla yüzleşmek zorunda kalır...

İyi; Tipik lanetli ev konseptinde, türü sevenler için hikâye ve kurgu olarak ilgi çekebilecek bir gerilim filmi. 
Kötü: Gizem faktörü açısından daha fazlasını vadetmesine rağmen klişeleri aşamıyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!