Resurrection (2022)

Fatih Varlık
0

Resurrection (2022)
Yetenekli, disiplinli ve başarılı bir kadın olan Margaret, kızı Abbie'yi de ihmal etmeden rutin bir hayat sürmektedir. İşinden iyi olmasından ve birazda buyurgan tavırlarında sebep, kontrol manyağı bir tavra sahip olan kahramanımız, günün birinde yıllardır görmediği bir adamın ansızın yakın çevresinde belirmesiyle büyük bir şok yaşar. 
Resurrection (2022)
David adındaki adam, görünüşe göre etrafı keşfetmekte bir yandan da Margaret ile anlamlı bir karşılaşmanın hesabını yapmaktadır. David'in bir şeylerin peşinde olduğunu düşünen Margaret, bir yandan hüzünlü mazisiyle yüzleşirken bir yandan da iyiden iyi kontrolü kaybetmeye başladığını hisseder. Deyim yerindeyse kimyası bozulan kahramanımız, uzun yıllardır sırtında taşıdığı ve kimselere anlatamadığı bir sırrın altında ezilmeye başlar. Öte yandan David'in ortaya çıkışının kızıyla ilgili olabileceğini düşünen Margaret, Abbie'den tanımadığı kimselerle konuşmaması ve olabildiğince evde vakit geçirmesini ister. Annesinin bunaltıcı tavırlarından ve paranoyaya varan çıkışlarından sebep sağlığı hususunda endişelenen Abbie, en nihayetinden David'den haberdar olur. Kızını koruyabilmek için gözünü karartan Margaret, David'in hamlesini beklemeden peşine düşmeye karar verir. David'e yaklaştığı her adımda maziyle de yüzleşmek zorunda kalan kahramanımız depresif bir ruh haline sürüklenir. En nihayetinde karşısına çıkan David ise geçmişte olduğu gibi birtakım iyilikler istemekte, dedikleri yapılırsa sessizce geldiği yere döneceğini ima etmektedir...

İyi; Atmosfer ve oyunculuk olarak başarılı bulduğum, göz atılması gereken bir psikolojik gerilim filmi. Gizem ve dram seviyesi olarak da fena değil.
Kötü; Düşük tempo. Karakter derinliklerini arttırabilmek için daha ilgi çekici diyaloglara başvurulabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!