Bug (2006)

Fatih Varlık
0
Eski kocasıyla zor yıllar geçiren, onun cezaevine girmesinden yararlanıp köfne bir motel odası kiralayan Agnes, yaşadıklarından mustarip şekilde hayatına devam etmektedir. Garsonluk yaparak geçimini sağlayan kahramanımız, günün birinde Peter isimli enteresan bir adamla tanışır. Peter tuhaf görünümlü; ürkek, asosyal biridir. Uzun süredir bir erkeğin  arkadaşlığına ihtiyacı olan Agnes ise ona şefkatle yaklaşmaktadır.
 Günler geçtikçe samimiyeti ilerleten kahramanlarımız, bir yandan da evlerini istila eden yaprak bitleri ile uğraşmaya başlarlar. Öncesinde Agnes oldukça ufak boyutlu olan bu böcekleri görmese de sonraları Peter’in bahsettiği yaprak bitlerini fark eder. Zamanla böcekler sadece evin içerisinde değil, aynı zamanda derilerinin içerisinde de dolaşmaya başlar. Kanında böcekler dolaştığından emin olan Peter, bu olayın daha fazla Agnes’e zarar vermemesi için motelden ayrılmayı düşünür. Lakin Agnes’in çok alınması ve üzülmesi üzerine geri dönen kahramanımız, başından geçenleri de bir bir anlatmaya başlar. Peter eski bir askerdir ve askeriyede kendisine doktorların bir şeyler enjekte ettiğini düşünmektedir. Sivil hayata karıştıktan sonra bile halen askerlerin kendisini aradığını iddia eden Peter, burada güvende oldukları konusunda oldukça şüphelidir. Agnes ise Peter’a sonuna kadar güvenmekte, artık ikisinin kader ortağı olduklarından söz etmektedir.
Çok geçmeden daha da paranoyaklaşmaya başlayan Peter-Agnes çifti sosyal hayattan tamamen izole olur. Motel odalarında sabah akşam  böcekleri ilaçlamaya çalışan ikilimiz, bir yandan da her şeyi folyolamaya başlar. Bu arada kasabaya gelen  Dr.Sweet’in, kulaktan kulağa yayılan Peter’ı aradığı haberleri kahramanlarımızı huzursuz etmeye yetmiştir...

İyi; Tek mekanda geçen hoş bir yapım olduğunu söyleyebilirim.
Kötü; Temposu biraz ağır ve bazı sahneler kurgudan kopuk hissiyatlar veriyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!