Vertige (aka High Lane) (2009)

Fatih Varlık
0
Beş yakın arkadaş Hırvatistan’da bulunan Risnjak dağ tırmanma bölgesine yola çıkarlar. Karine ve Fred sevgilidirler,aynı şekilde Chloé ve Loic de yeni bir ilişkiye başlamışlardır. Guillaume ise Chloé’nun eski sevgilisidir.Her ne kadar Loic ve Guillaume arasında daha ilk dakikadan soğuk rüzgarlar esmeye başlasa da,Fred önderliğinde tırmanışa başlayan gençler,tesisin mühürlenmesi ile ufak bir şok atlatırlar.Haritalarına bakan kahramanlarımızın buraya kadar gelmişken geri dönmeye hiç de niyetleri yoktur.Özellikle arkadaşlarının methettiği tel köprüye kadar tırmanışa geçen ekibimiz,Loic’in zorlanmaya başlaması ile büyük bir badire atlatacaktır…
En nihayetinde tel köprüye ulaşan gençler,karşıda bulunan dağa doğru ilerlemeye başlamışlardır.Ancak aksilikya tam da karşıya geçtikleri anda eski tel köprü iflas ederek kullanılamaz hale gelmiştir.Aynı rotayı izleyerek geri dönmeyi planlayan kahramanlarımız ne yazık ki haritalarına bakarak yeni bir yol bulmak zorundadırlar.Güvenlik halatı olmaksızın yollarına devam eden kafilemiz,Loic’in giderek aksamaya başlaması ile büyük tehlikeler atlatmaya başlayacaktır.Arkadaşlarının durumundan kendisini sorumlu tutan Fred tepeye tırmandığında etrafının sarp kayalıklar ve yoğun bir orman ağıyla çevrili olduğunu fark edecektir.Tam Karine ile rota üzerinde tartışmaya başlayan ikilimiz,Fred’in kapana basması ile dehşete kapılacaktır.Hemen diğer arkadaşlarının oraya ulaşamasını sağlayan Karine,geri döndüğünde ise Fred’in bıraktığı yerde olmadığını görecektir.
İyiden iyiye telaşlanan ve bilmedikleri coğrafyada nasıl kurtulacakları hususunda birbirlerini suçlamaya başlayan ekibimiz,Fred’in de ansızın ortadan kaybolması ile ne yapacaklarına ilişkin fikir yürütme konusunda kararsızdırlar.Güneşin batması ile Fred’i bulma şansları giderek azalan gençler,bir de Karine’in saldırıya uğraması ile nasıl bir bela ile karşı karşıya olduklarını anlamaya başlayacaklardır.Zira ormanda yalnız değildirler.Etraflarına daha dikkatli göz atmaya başlayan kahramanlarımız;kapanlar ve çeşitli tuzaklarla çevrili mekanda av durumda olduklarını kavrayacaklardır.Peki ama peşlerindeki tehlike nedir?
Zifiri karanlığın basması ile kayalıkların arasındaki bir kulübeye sığınan gençler,buranın Anton isimli birinin evi olduğunu keşfedeceklerdir.Dahası kulübenin bodrum katında onlarca ceset kanlarını dondurmaya yetmiştir.Anton Karine’in cesedi ile mekana geldiğinde ise dağcı gençler seri kararlar almak zorunda kalacaklardır.Bakalım kanlı geceden sağ salim çıkabilen olacak mıdır?


İyi;Beklentimin üzerinde sağlam bir gerilim filmi olduğunu söyleyebilirim.Özellikle filmin ilk yarısı gayet başarılıydı.
Kötü;Son çeyrek farklı kurgulansa yapım bir üst seviyeye çıkabilirdi.
Gereksiz;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!