The Tall Man (2012)

Fatih Varlık
0

The Tall Man (2012)
"Kasabamız altı yıldır ölü.Başlangıçta madenin kapatılmasını suçladık.İşsizlik,parasızlık...Ve diğer her şeyden çok yoksunluk.Ama sonra Cold Rock'a suçlayacak daha kötü bir şey geldi.Kasabamızı daha da yok eden kötü bir şey."
Eski saygın günlerinden epey uzaklarda olan Cold Rock,uzun yıllardır bel bağladığı madenin kapatılması ile çaresizliğin hakim olduğu deyim yerindeyse hayalet kasabaya dönüşmüştür.Ekonomik olarak yıkım yaşayan kasabada dahası bunlar da yetmezmiş gibi etrafta gizemli güçler dolaşmaktadır.Herkesin bildiği ancak sesli olarak dile getirmekten çekindiği uzun boylu,karalar içeresinde bir adam kimi zaman tünellerde ve ormanın derinlerinde ortaya çıkarak kasabalının çocuklarını kaçırmaktadır.Uzun süredir aynı olayın tekrarlanması ile geleceğe dair daha da ümitsizleşen Cold Rock ahalisi,çocuklarının arkalarında iz bırakmadan ortadan kaybolması gerçeğiyle yüzleşmek zorundadır.
Kasabalıların aksine daha refah seviyesi yüksek bir yaşantıya sahip olan Julia,sağlık merkezinde hemşirelik yapmaktadır.Geçmişte doktor olan eşinin kasabadaki saygınlığından ötürü halen değer verilen,insanlar arasında parmakla gösterilen birisidir.Ancak günün birinde öncesinde hayal ürünü olduğunu düşündüğü "tall man" efsanesi ile karşı karşıya kalacaktır.Zira çanlar minik oğlu David için çalmaktadır.Gece yarısı oğlunun kaçırılmasına şahit olan kahramanımız bütün çabalarına rağmen onu kurtaramamıştır.Ormanın derinlerine kadar süren takip sonrasında bir şekilde çok sevdiği oğlu David,uzun adam ile birlikte sırra kadem basmıştır.Kendine gelir gelmez soluğu şerifin yanında alan Julia,beklentilerinin ötesinde suçlamalarla karşılaşacaktır.Olaylar sanılanın aksine bam başka bir seyre kaymaya başlamıştır...


İyi;Gizem seviyesi,oyunculuk,mekan betimlemeleri,atmosfer.Özellikle filmin başları Silent Hill (2006) ve The Dark (2005) yapımlarını andırıyor.
Kötü;Esasında kurgunun sürükleyiciliği konusunda şüphelerim var.Sonuç itibariyle senaryo farklı şekilde ilerlese de ana tema oldukça aşina olduğumuz konseptte.Bence hikaye son çeyrekte olduğu gibi Jodelle Ferland ağırlıklı işlense çok daha başarılı olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!