Isolation (2005)

Fatih Varlık
0
Isolation (2005)
Yer İrlanda.Gözlerden uzakta bir çiftlikte yasa dışı bilimsel deneyler yapılmaktadır.İnekler üzerinde uygulanan bir takım tetkiklerle kısa sürede döl alma ve daha doğurgan danalar elde etme amacında olan maceraperest bir doktor ve onun yardımcısı olan veteriner Orla işleri yürütmektedir.Çiftliğin asıl sahibi olan Dan ise bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetse de vaad edilen para karşılığında ikna edilmiştir.Bu arada hesapta olmayan Jamie-Mary çifti de karavanlarıyla çiftliğin etrafında konaklamaktadırlar...
Dan'ın ikazlarına karşın başlarının belada olduğunu söyleyerek en azından birkaç gün daha bu çevrede kalmak isteyen Jamie,yardımsever tavırları sonrasında göze girmeyi başaracaktır.Uzun süren deneylerin akabinde ineğin doğum vaktinin gelmesi ile emeklerinin karşılığını almayı uman Doktor ve Orla ise her şeyin planlandığını gibi gittiğini düşünmektedir.Gece vakti ahırdan gelen sesler sonrasında doğumun başladığını anlayan Dan,yağmur nedeniyle telefon hatlarının kesilmesi ile tek başına kalmıştır.Jamie'nin yardımları ile doğumu gerçekleştirmek için ahırın yolunu tutan kahramanımız epey sıkıntılı anlar yaşayacaktır.Zira yeni doğan buzağı anormal hareketler sergileyip,rahat nefes alamamaktadır.Dahası Dan'ın elini ısırarak yaralanmasına sebep olmuştur.
Aynı günün ilerleyen saatlerinde Orla'nın çiftliğe gelmesi ile işler daha da karışacaktır. Buzağının henüz annesinin karnındayken hamile olduğunu öğrenen Orla,enfeksiyon riski olduğunu söyleyerek çiftliğin karantina altına alınmasını ister.Kendisinden habersiz neler olup bittiğini öğrenen Dan ise öfkelenmeye başlamıştır.Öte yandan yarasının giderek fenalaşması ile vücudunda gariplikler oluşmaya başladığını hissedecektir...


İyi;Özellikle ilk yarısı itibariyle gayet sürükleyici,ilgi çekici bir yapım.Mekan betimlemeleri ve oyunculuk başarılı.Esasında hikaye olarak tanıdık bir senaryo olsa da yine de izlemeye değer.Bu filmi sevenlerin Slither (2006) yapımına da göz atmalarını tavsiye ediyorum.
Kötü;Son çeyrek sanki aceleye getirilmiş gibi.Final klişe.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!