Sinister (2012)

Fatih Varlık
1
Sinister (2012)
Başarılı bir korku-gerilim roman yazarı olan Ellison Oswalt,yaklaşık on yıl önce kendisini popüler yapan "Kentucky Kanı'' eserinin ardından kariyerinde duraklama dönemine girmiştir.Şimdilerde ise beş kişilik bir ailenin içlerinden sadece en küçük çocuklarının kurtulduğu (daha doğrusu cesedinin bulunamadığı) büyük bit katliamı yeni romanının esin kaynağı olarak belirlemiştir.Arka bahçelerindeki ağaca asılarak öldürülen ailenin halen katil zanlısı yakalanamamış olup,olayın sır perdesi aralanamamıştır...
Eşi Tracy'den son bir şans isteyerek iki çocuklarını da yanlarına alıp yeni romanı için taşrada bir eve taşınan Oswalt ailesi,Ellison'ın yeniden eski parlak günlerine döneceklerini olan inancı sayesinde yeni hayatlarına motive olmaktadırlar.Ancak Tracy'e taşındıkları evin arka bahçesinde büyük bir katliam yaşandığından bahsetmeyen Ellison,bir an önce kitabına yoğunlaşmaya çalışmaktadır.Geniş bir salonu çalışma odası haline getiren kahramanımız,günün birinde çatı katından gelen gürültü sonrasında tavan arasına çıkar.Siyah gizemli bir kutu olduğunu fark eden Ellison,hemen kutunun içinde neler olduğunu keşfetmek için çalışma odasına çekilir.Herbiri farklı zaman dilimlerinde çekilmiş 8 mm lik film makaralarını ön incelemenin ardından izlemeye koyulur.Perdeye yansıyan görüntüler dehşet vericidir.
Mini snuff videoları izledikten sonra görüntülerdeki ilk cinayetin 1960 yıllarında gerçekleştiğini sonrasında ise günümüze kadar gelen dört farklı aile katliamının daha olduğunu saptayan Ellison,kasabada krimonoloji eğitimi almış bir polisin de (Deputy) kendisine yardımcı olması ile cinayetlerin izini sürmeye başlar.Öte yandan videoları defalarca izledikçe gözden kaçan detaylara odaklanan kahramanımız,görüntülerin her birinde sapkın bir tarikata ait olabileceğini düşündüğü garip bir simge üzerinde yoğunlaşır.Dahası tam da cinayetler işlenirken insan suretinde flu bir karartı belirmektedir.Giderek gerçeklik kavramını yitiren Ellison,psikolojik buhranlar yaşamaya başlamıştır.Siyah kutuyu bulduğu haliyle film makaralarıyla beraber yakıp kurtulmaya çalışsa da aynı kutu yeniden tavan arasında belirmektedir.Araştırmaları hakkında konuşabileceği tek kişi olan Deputy'ye görüntülerdeki simgeden bahseden kahramanımız,Prof.Jones'a yönlendirilir.

İyi;Sonuç itibariyle tanıdık bir kurgu o nedenle fazla beklentiye (imdb puanının aksine) girerek izlenmemeli.İlk yarısı nispeten daha tatmin edici.Seyircinin reaksiyon verebileceği birkaç korku ağırlıklı sahne var ancak onlar dışında vasat bir gizem-gerilim filmi  olduğundan söz edebiliriz.
Kötü;Gizem seviyesi daha üst düzeyde olmalıydı.Zaten Ethan Hawke'ın tek başına sürüklediği bir yapım,işin merak seviyesi de törpülenmeye başlayınca geriye ilgi çekebilecek pek bir şey de kalmıyor hani.Son yıllarda trend olan lanetli ev formatına The Pact (2012) yapımında olduğu gibi biraz bulmaca ve gizem eklenmiş.
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Filmin başı gerçekten baya sürükleyiciydi. Sonrasında hikayenin içten içe gerçek bir olguya ve bir seri katile bağlanmasını isterdim. 2. filmde devam filmi olarak bağlantılarla devam ediyor.(Spoiler:2. filmde başrol ilk filmdeki polis) Filmdeki bazı sahneler gerçekten iyi çekilmiş.Karakterin kararlarını ve fikirleri bizide filme çekiyor

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!