The Conjuring (2013)

Fatih Varlık
0
The Conjuring (2013)
Ed ve Lorraine Warren, 1960'dan beri dünyanın en ünlü doğaüstü araştırmacıları olarak tanınmaktadır. Ed, Katolik Kilisesi tarafından rütbesiz bir demonolog olarak adlandırılırken, Lorraine yetenekli bir durugörüydü. Tartışmalı kariyerlerinde araştırdıkları binlerce olay dışında art niyetli bir olayı bugüne kadar kimselere anlatmamayı tercih ettiler. Bu film gerçek bir olaydan alıntılanmıştır.
The Conjuring (2013)
Yıl 1971. Perron ailesi beş kızlarıyla beraber banka açık arttırmasından satın aldıkları eski bir eve taşınırlar. Evin mazisi hakkında herhangi bir bilgisi olmayan kahramanlarımız son paralarıyla da tadilat masraflarını karşılayıp başka bir sorunla karşılaşmayacaklarını umarak yerleşirler. Evde geçirdikleri daha ilk gecenin sonrasında ise içeri adım attıkları ilk andan itibaren huzursuz olan köpeklerinin bahçedeki cansız bedenine şahit olurlar. Dahası odalardan birinde bodrum katına inen gizli bir giriş bulan Roger; alt katlarında tozlu bir piyano ve daha onlarca ıvır zıvır eşya olduğunu fark eder. Bunların önemsiz ayrıntılar olduğunu düşünen Perronlar keyiflerinin kaçmasına izin vermeyip morallerini yüksek tutmaya çalışırlar. Ancak günler geçtikte bir şeylerin yolunda gitmediğini hisseden Roger ve Carolyn kızlarının da koridorlarda gürültüler duyması ve  her sabah bodrum kapısının kendiliğinde açık kalması sebepleriyle gerginliklerini gizleyemez hale gelirler. Aksilikler sadece bunlarla da kalmayıp evdeki duvar saatleri her gece 03.08 de durmakta, odalara çürümüş et kokusu yayılmaktadır. Tüm bunlarla başa çıkamayan Carolyn, doğaüstü olayları çözmekle nam kazanmış Ed ve Lorraine Warren çiftinden yardım almak için yola koyulur. Kızlarının tehlikede olduğunu düşünen kahramanımız şeytani bir varlığının ailesine musallat olmasından korkmaktadır. Evi inceleyen Warrenlar, Carolyn'in şüphelerinde haksız olmadığını anlarlar. Özel yeteneği sayesinde yaşanmışlıkları hissedebilen Lorraine ve doğaüstü varlıklarla temas kurabilen Ed, evin kutsanması gerektiği hususunda hem fikirdir. Öte yandan evin mazisiyle ilgili birtakım gerçekler ortaya çıktıkça olaylar karmaşık bir hal almaya başlar...


İyi;
Şeytan-şeytani güç temalı filmlerden hoşlananlarının beğenisini kazanacak içinde bulunduğumuz yılın en iddialı korku-gerilim yapımlarından biri. Lanetli ev konsepti ve "Amityville Horror" tarzından da esintiler hissettiren "The Conjuring" kesinlikle göz atmanızı tavsiye edebileceğim bir alternatif. Sürükleyici kurgunun yanı sıra,filmin gerçek bir olaydan uyarlanmış olması ve güçlü oyuncu kadrosu başlıca artılarını oluşturuyor. Tabii başarılı yönetmen James Wan'a da bu noktada bir parantez açmak gerekiyor."Saw","Dead Silence" ve "İnsidious" filmleriyle korku sinemasında  büyük bir çıkış yaşayan Wan,bu filmiyle de fanlarını hayal kırıklığına uğratmadan yoluna devam ediyor. Serinin devam filmi The Conjuring (2016) için tıklayınız...
Kötü;Şeytan temalı ya da lanetli ev eksenli yapımlara alışıksanız benzer ritüellerde gelişen kurgu klişe havası verebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!