The Conjuring 2 (2016)

Fatih Varlık
0
The Conjuring 2 (2016)
Ed ve Lorraine Warren'ın, Amityville vakasıyla ilgili araştırması medyada ses getirdi ve
göz önünde olmalarını sağladı. Bu arada sonradan Amityville ile kıyaslanacak bir musallat vakası binlerce kilometre ötede; Enfield, İngiltere'de gelişiyordu. Warren' ları en şeytansı vakalardan birinin içerisine çekecekti.
The Conjuring 2 (2016)
Peggy Hodgson, iki kız iki de erkek çocuk annesi, dul bir bayandır. Eşi evi terk edip gittiğinden beri çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan kahramanımız, okul masrafları ve borçlar derken geçim sıkıntısıyla boğuşmaktadır. Ailenin tüm üyeleri gibi evin ufak kızı Janet da gerek babasının onları terk etmesinden gerekse buhranlı yaşantılarından ötürü, stres dolu günler geçirmektedir. Zamanının çoğunu okul dışında evinde geçiren Janet, sürekli olarak halsizlikten ve uykusuzluktan yakınmaktadır. Geceleri kabuslar gören ve uyur-gezerlik gibi sorunları olan kahramanımız, zaman zaman rüyasında konuşmakta ve odayı paylaştığı ablasını da huzursuz etmektedir. Kızının şımarıklıklarından bıkan Peggy ise ilgi çekmek için bir takım şeyler uydurduğunu düşünüp, dahası işin kötü yanı bunları sahiplendiğinden dert yanmaktadır. Öte yandan evde ürpertici tuhaf bir şeyler olduğundan bahseden tek kişi Janet değildir. Bill de annesine sık sık sesler duyduğu ve korkudan uyuyamadığı hususunda sızlanmaktadır. Çok geçmeden çocukların haklı olduğunu ve Janet özelinde evde paranormal olaylar yaşandığına bizzat kendi gözleriyle şahit olan Peggy, polislerden ve komşularından yardım umar. Ancak giderek çığırından çıkan ve korku salan olaylar herkesi tedirgin etmeye yetmiş de artmıştır bile. Polislerin tavsiyesi üzerine son umut olarak kiliseden medet uman Peggy, olayın basına yansıması sonrasında yine kaderiyle baş başa kalır. Olayın manşet olup, Amerika' da yaşayan Ed- Lorraine çiftine de kadar gitmesi sonrasında ise nihayet bir yardım eli uzanır. Uzun bir aradan sonra ilk defa ve sadece gözlemci olmak şartıyla vakayı incelemeyi kabul eden Ed- Lorraine çifti, evi ve özellikle Janet özelinde gelişen olayları incelemeye koyulur. Öte yandan durugörü yeteneğine sahip Lorraine, ev içerisinde şeytani bir varlık olup olmadığı hususunda ikna olamamıştır. Kiliseden yardım alabilmek için son şansları olan misafirlerine elinden geldiğince yardımcı olan Peggy ise kameralar, ses kayıt cihazları vs gibi istenilen tüm düzeneklerin kurulmasına izin verir. Soruşturma ilerledikçe evde paranormal olaylar ve şüpheyle yaklaşılan davranışlar gözlemlenir. Janet ise evin asıl sahibi olduğunu söyleyen yaşlı bir adamdan ve onun kendisini rahatsız ettiğinden söz etmektedir...


İyi:
Serinin ilk filminde ( The Conjuring 2013 ) olduğu gibi yine James Wan imzalı, oldukça sürükleyici bir korku-gerilim filmi. Atmosfer, mekan seçimleri, müzikler ve oyunculuk korku severleri tatmin edecek düzeyde. Şeytan- şeytani güç ve lanetli ev temalı filmlerden hoşlananlar kesinlikle göz atmalı. 
Kötü; Klişe kurgu ve gereğinden fazla uzatılmış izlenimi veren senaryo...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!