El desconocido (aka Retribution) (2015)

Fatih Varlık
0
El desconocido (aka Retribution) (2015)
Bir bankada yönetici pozisyonunda çalışan Carlos, iki çocuğu ve eşiyle birlikte huzurlu bir hayat sürmektedir. Günün birinde işe giderken çocukları da okula bırakmaya karar veren kahramanımız, tam yola koyulmuşken bilinmeyen bir numaradan çağrı alır. Telefondaki kişi Carlos'un tüm dikkatini ona vermesini ve kulaklarını dört açıp isteklerini yerine getirmesini söylemektedir. 
El desconocido (aka Retribution) (2015)
Arabada koltukların altına ağırlık değişimiyle tetiklenen bombalar yerleştirdiğini söyleyen bilinmeyen numara, birkaç saat içerisinde yüklü miktarda paranın hesabına geçmemesi durumda gözünü kırpmadan bombaları patlatacağını dillendirmektedir. Keza benzer şekilde arabadan çıkmaya çalışırlarsa da bombalar otomatik olarak infilak edecektir. Öncesinde arkadaşlarından birinin kendisine sulu bir şaka yaptığını düşünen ve telefonu kapatan Carlos, yine de tedbir amacıyla sürücü koltuğunun altında ellerini gezdirmeyi ihmal etmez. Bu sırada bilinmeyen numara yeniden arar ve bir daha kesinlikle telefonun yüzüne kapatılmaması ve sürekli açık kalması konusunda uyarır. Bombanın varlığından emin olan ve iki çocuğuyla beraber kapana kısılan kahramanımız tek çare olarak telefondan gelen komutları istisnasız uygulamaya başlar. Öte yandan hesabında yeterli para bulunmadığı için durumu hissettirmeden eşinden yardım almak isteyen Carlos, eşinin ne kadar kendisine ve evliliğine sadık olduğunu sorgulamak zorunda kalacaktır. Telefon trafiği içerisinde banka arkadaşlarından birinin de bilinmeyen bir numaradan çağrı aldığı bilgisine ulaşması üzerine işler daha da kızışır. Çok geçmeden zamanla yarışmak zorunda kalan Carlos, asla temin edemeyeceği yüklü bir parayı temin etmenin hesabını yaparken, bir şekilde bir yolunu bulup kendisini ve çocuklarını kurtarma peşindedir. Bilinmeyen numara ise istediği parayı hesabından görmeden durmaya niyetli değildir...

İyi; Baştan sona sürükleyici devam eden, aksiyon ve gerilimin beraber harmanlandığı göz atmanızı tavsiye edebileceğim bir İspanyol filmi. Oyunculuk ve mekan seçimleri de başarılı.
Kötü; Film gereğinden fazla uzatılmış gibi. Bazı mantık hataları mevcut...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!