Slumlord (aka 13 Cameras) (2015)

Fatih Varlık
0
Slumlord (aka 13 Cameras) (2015)
'Kayıtlara göre son on yılda, otuz milyondan fazla kamera gözetleme sistemi satılmıştır. Geçen yıl sekiz binden fazla insanın, kendi evlerinde bilgileri dışında izlendikleri tespit edilmiştir.'
Yeni evli bir çift olan Claire ve Ryan bütçelerine uygun bir ev kiralamak için arayışa girerler. Öncesinde pek aşina olmadıkları bir muhite taşınmayı düşünen kahramanlarımız, gözlerden uzak kalmanın ilişkileri için de iyi olacağını düşünmektedir. Gerald isimli bir ev sahibi vasıtasıyla keselerine uygun bir ev tutan gençler zaman kaybetmeden taşınma merasimini hallederler. 
Slumlord (aka 13 Cameras) (2015)
Hamileliğinin son dönemlerine yaklaşan ve zamanının çoğunu tek başına evde geçirmek zorunda kalan Claire, Ryan'ın ofis işlerine fazla vakit ayırması sebebiyle zaten halihazırda inişli çıkışlı olan ilişkileri içerisinde konforsuz hissetmektedir. Ev sahibi yaşlı ve pasaklı Gerald'ı görüntüsü itibariyle ürkütücü bulan Claire, onu evden olabildiğince uzak tutması için Ryan'ı tembihler. Ryan ise zararsız ve kendi halinde gördüğü Gerald'ı dert etmemesini ve doğumu yaklaşan bebeklerine odaklanmalarını gerektiğinde ısrarcıdır. Öte yandan son dönemlerde Ryan'ın kedisinden uzaklaştığı hisseden ve fiziksel olarak da hamileliğin kendisini çok çirkinleştirdiğini sürekli dillendirmeye başlayan Claire, huzursuz bir gebelik dönemi geçirmektedir. Ailesinden ve arkadaşlarından ayrı kalması giderek yalnızlaşmasına sebep olmaktadır. Günün birinde kahramanımız yine evde bir başına takılırken zili çalar. Hoş ve genç bir bayan olan, Ryan'ın asistanı Hannah kapıdadır...


İyi; Gerilim seviyesini dozunda bulduğum, sürükleyici aynı zamanda rahatsız edici bir yapım. Oyunculuk ve kurgu başarılı, konusu itibariyle ilgi çekici bir alternatif. Ayrıca yönetmenin el kamerası çekimleriyle sınırla kalmayıp farklı formatlarda iş çıkarması da kayda değer.
Kötü; Tahin edilebilir senaryo ve sürprizlere yer verilmemesi...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!