The Neighbor (2016)

Fatih Varlık
0
The Neighbor (2016) 
'Komşunuzun dürüstlüğünü kendinizinki ile kıyaslamaya kalkmayın '. (Amerikan atasözü)
Amcasının kirli işleri için aracılık eden ve gözlerden uzakta kırsal bir arazide ikamet etmek zorunda olan John, sevgilisi Rosie' nin artık bir an evvel buradan ayrılmak istemesi üzerine sıkıntılı günler yaşamaktadır. Sürekli Rosie' ye bu durumun geçici olduğunu anlatıp, gerekli parayı bulduğunda gizlice kaçacaklarını anlatan kahramanımız, bir yandan da eli kanlı amcasının ardı arkası kesilmeyen kaçakçılık işleriyle uğraşmaktadır.
The Neighbor (2016)
Daha ilk geldiği günden itibaren buraya kendisini ait hissetmeyen ve zamanının çoğunu evde yalnız başına geçirmek zorunda kalan Rosie ise artık sabrının sınırlarındadır. Tek eğlencesi olan teleskop ile karşı çiftlik evini gözlemleyen Rosie, Troy isimli komşularından ve onun serseri görünümlü oğullarından epey rahatsızdır. Günün birinde dostane bir ziyaret için eline aldığı biralarla John' un kapısını çalan Troy ise evde bir şeyler döndüğünden emin olup, kendi işlerine karışılmadığı sürece bu durumu umursamadığını söyler. Rosie' un sürekli kendisini ve ailesini gözetlemesinden de hoşnut olmadığını ekleyip, tehdit vari bir tavırla evden ayrılır. Öte yandan son teslimattan eline geçecek parayla bu diyarlardan kaçmayı düşünen John ise tekinsiz komşusu Troy'u pek de önemsemez. Ertesi gün her şeyi göze alıp kaçma arefesinde eve döndüğünde ise Rosie' nin ortalarda olmadığını fark eder. Troy' a Rosie' i sormaya gittiğinde ise onun alelacele koşuştururken gördüğü yanıtını alır. Bir şeylerin yolunda gitmediğinden emin olan John, uygun zamanı kollayıp Troy' un evine göz atmaya karar verir. Bodrum katına indiğinde ise komşunun dehşet verici sırlarıyla yüzleşme zorunda kalır. Gece henüz yeni başlamıştır...


İyi; Gerilimin sürekli tırmandığı, gizem seviyesi olarak da tatmin edici olan başarılı bir yapım. Kurgu sürükleyici, atmosfer vasatın üstünde. Özellikle The Collector (2009) ve The Collection (2012) gibi tek mekan gerilim filmlerinden hatırladığımız  Josh Stewart'ın başrolde olduğunu da ekleyeyim.
Kötü; Sürprizden uzak, tahmin edilebilir final,..
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!