Daylight's End (2016)

Fatih Varlık
0
Daylight's End (2016)
Salgının ardından yıllar geçmesiyle birlikte insanlık neredeyse tamamen yok olmuş ve kana susamış yaratıklar dünyayı esir almıştır. Frank önderliğindeki bir grup insan, yaratıkların güneş ışığı zaafından yararlanarak bir şekilde hayatta kalmış ve eski bir otele sığınarak organize olmaya çalışmaktadır. 
Daylight's End (2016)
Öte yandan yalnız kurt Rourke ise eşi Kathy' nin dönüşmesinin ardından kalan günlerini yaratıkları öldürmeye adamıştır. Modifiye ettiği arabasıyla, seyyah vari gün ışığında yol almaktadır. Günün birinde Frank' in ekibinden Sam' in hayatını kurtaran ve bu şekilde Frank' in ekibiyle tanışan kahramanımız, onların nasıl hayatta kaldıklarından öte bir planları olup olmadığı öğrenmek ister. Oldukça otoriter ve dediğim dedik biri olan Frank ise daha ilk görüşten Rourke' dan haz etmemeye başlar. Buradaki herkesin güvenliğinden kendisinin sorumlu olduğunu hatırlatan Frank, özellikle geceleri sıklaşan saldırılar nedeniyle sığınaklarının daha fazla koruma sağlayamayacağının da farkındadır. Neyse ki otelin çok da uzağında olmayan bir mesafede, çalıştırılabilir durumda olan eski bir kargo uçağı keşfetmeleri umutlarını arttırmaktadır. Ancak bir türlü gerekli taşıtlara ulaşamayan ve mesafeyi gün ışığı süresinde kat edemeyeceklerini düşünen kahramanlarımızın yeni bir plana ihtiyacı vardır. Daha fazla hareket alanı kalmayan ve gün geçtikçe hızla adamlarını kaybetmeye devam eden Frank, Rourke' un önerisine kulak vermeye karar verir. Rourke sürüye öncülük eden alfayı yok etmeyi ve bu sayede kaçış için gerekli zamanı yaratabileceklerini dillendirmektedir. Dahası grup üyelerinin çoğu da Frank' in itirazlarına rağmen başka seçenekleri olmadığı görüşündedir. Her ne kadar yaratıkların inine girmek son derece tehlikeli olsa da uçağa ulaşabilmek için denemek zorunda olan kahramanlarımızı korku dolu bir macera beklemektedir. Güneşin batmasına ise saatler kalmıştır...
İyi; Tipik salgın- virüs temasını işleyen ve bir grup hayatta kalanın hikayesini anlatan ortalama bir gerilim filmi. Oyunculuk ve atmosfer olarak başarılı. Aksiyon düzeyi ve sürükleyicilik de başlıca diğer artılar.
Kötü; İlk çeyreği itibariyle sıkı bir başlangıç yapsa da; klişe ilerleyen, tahmin edilebilir finaliyle de hayal kırıklığı yaşatan bir yapım. Görsel efektler daha iyi olabilirdi.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!