The Shrine (2010)

Fatih Varlık
1
Lokal bir gazetede görevli bir grup gazeteci, şeflerinin önerdiği haberi beğenmeyerek, kendi haberlerinin peşinde koşma sevdasındadır. Sürekli kaybolan arılar, ekinlerdeki işaretler gibi kaynağı olmayan absürd haberler yapmaktan sıkılan kahramanlarımız, Polonya’da gizemli şekilde kaybolan bir gencin peşine düşerler. Dahası kısa bir araştırmadan sonra anlaşılacağı üzere Polonya’da o bölgeye giderek kaybolan tek turist de o değildir. Carmen liderliğinde organize olan üç kişilik gazeteci kafilemiz, gazetenin imkanlarını kullanarak (şefin dediği haberi yapmaya gidiyormuş gibi) yola koyulurlar.
Kasabaya ulaşan kahramanlarımız daha ilk andan itibaren bir şeylerin tuhaf olduğunun farkına varırlar. Kasabalılar pek misafirperver değildir, hatta hiç değildirler :D Keşfe çıkan gençler ufak bir turun ardından kiliseye ve hemen onun bitişiğinde bulunan ormanlık alana rastlarlar. Garip bir şekilde ormanın üzerinden mistik bir sis bulutu göze çarpmaktadır. Bir an için Marcus bu kadar gezintinin yeterli olduğunu düşünüp evine dönmeyi dillendirse de, Carmen buraya kadar gelmişken ormandaki sisin sırrını çözmeye niyetlenir. Hiç olmazsa en azından birkaç fotoğraf çekip, göz attıktan sonra geri dönmelerinin daha doğru olacağını söyler.
Ormanın derinlikleri doğru yola çıkan kahramanlarımız, sonunda sis çöken bölüme ulaşabilmiştir. Ancak sis tabakası o kadar yoğundur ki burada birbirlerini kaybeden gençler, asla görmemeleri gereken bir şeyi de keşfetmişlerdir hani… Ufak bir karambolün ardından en nihayetinde birbirlerini bulmayı başaran gençler, ormanda tuhaf görümlü küçük bir kızla karşılaşırlar. Minik kız onları peşinden sürükleyerek garip bir yer altı odasına getirir. Burada tabutlarla saklanan pek çok ceset gören kahramanlarımız için artık geri dönüşü olmayan bir yola da girilmiştir. Tüm kasabalı peşlerindedir. Belli ki niyetleri de pek iyi değildir.
Kasabalının tutsak ederek yer altı odasına hapsettiği maceraperest gazetecilerimiz, kilisenin inançları gereği teker teker bir nevi çarmaha gerilecektir. Peki bütün bunlar da neyin nesidir? Zavallı Sarah, yüzüne garip bir maske takılarak mühürlenmiştir. Şimdi sıra Carmen’dadır. İyice dehşete kapılan kahramanlarımız, bir yolunu bularak buradan kurtulmalıdır. Marcus' un çabasıyla bir fırsattan yararlanarak Carmen sapkın kasabalıların içinden çıkarmayı başarır. Şimdi onlara görünmeden bir yere saklanmalıdırlar. Zira öfkeli topluluk sakinleşecek gibi değildir.


İyi; Sıkı durun uzun süredir izlediğim en çarpıcı final sizleri bekliyor. Son çeyrek, olabildiğince vasat ilerleyen yapıma çağ atlatmış desek yeridir. Bu kadar patlamalı, tansiyonun bir anda fırladığı bir yapım  her zaman denk gelmez. Göz atmanızı tavsiye ediyorum.
Kötü; Sıkcı tempoda ilerleyen ilk yarı.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. Düşük beklentilerle açtığım, izlerken bir yandan instagramdan takılırım dediğim fakat çok geçmeden ellerimi bağdaş kurup keyifle ve tatlı stresle izledigim çok güzel bir film olmuş. Daha önce nasıl izlemedim inanamadım bu sitenin bana kattığı imkanda bu farkedemedigim filmleri izleme olanağı saglayan bir site. Herkese izlemesini tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!