Howl (2015)

Fatih Varlık
0
Howl (2015)
Yorucu bir günün ardından, son vardiyasının da bitmesinin rahatlığıyla dinlenmeye çekilmeyi planlayan seyahat görevlisi Griffin, soyunma odasına uğrayıp bir an evvel evinin yolunun tutmak istemektedir. İdare tarafından dolabına iliştirilen mektubu fark eden kahramanımız, terfi alabileceği ümidiyle büyük bir gayretle zarfı açmaya koyulur.
Howl (2015)
 Ancak ne yazık ki terfi talebi reddedilen Griffin bu yetmezmiş gibi bir de cezalandırılırmışçasına henüz dinlenemeden terfiyi kaptırdığı yeni müdürün emriyle başka bir gece yolculuğuyla görevlendirilir. Vardiyasını bitireli henüz on dakika bile olmamışken yeniden Eastbourne'a giden trende çalışmak zorunda kalan kahramanımız, sıkıntısız rutin bir seyahat olmasını umar. Ne de olsa bilet kontrollerini yaptıktan sonra dinlenebileceğini düşünür. Öte yandan aradan geçen birkaç saatin sonrasında gecenin karanlığında rayların üstünde yol almaya devam eden tren, büyük bir gürültüyle beraber sarsıntılı bir şekilde durur. Hem yolcuları sakinleştirmek hem de neler olup bittiğini öğrenebilmek için makinistin yanına giden Griffin, etrafta kimseleri göremez. Daha da kötüsü zifiri karanlıkta yoğun ağaçlık bir bölgede trenin arızalanması, havanın da kötü olmasını göz önüne alınca olası teknik yardımı geciktirmektedir. Yolcuların ortak kararı sonrasında trenin kapılarını açan ve bir sonraki istasyona ulaşabilmeleri için yürümelerine izin veren Griffin, çok geçmeden büyük bir hata yaptığını anlar. Ormandan ürpertici sesler gelmekte, çalılar arasında karanlık gölgeler dolaşmaktadır. Griffin ve yolcular yeniden güneşi görmek istiyorlarsa kader birliği yapmalı ve birlikte hareket etmelidirler. Zira kanlı gece henüz yeni başlamıştır...
İyi; Sürükleyici kurgusu ve giderek tırmanan gerilim dozuyla izlemeye değer bir alternatife dönüşüyor. Oyunculuk, mekan seçimleri ve grup dinamikleri başarılı. Özellikle tek mekan filmleri sevenler göz atabilir.Trende metroda geçen başka film seçenekleri için Creep (2004)The Midnight Meat Train (2008) ve Stag Night (2008) yapımlarına da listenize ekleyebilirsiniz.
Kötü; Zeka parıltısından uzak tek düze ilerleyen bir senaryoya sahip. Dolayısıyla pek de kafa yormaya gerek duyulmayan, tahmin edilebilir ortalama bir yapım. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!