Contratiempo (aka The Invisible Guest) (2016)

Fatih Varlık
1
Contratiempo (aka The Invisible Guest) (2016)
Adrián Doria, oldukça varlıklı genç bir iş adamı olup, Asya piyasasında yaptığı ses getiren anlaşmaların ardından, ülkede yılın iş adamı olarak onurlandırılır. Paranın ve şöhretin yanı sıra, eşi ve minik kızından oluşan çekirdek ailesine rağmen, mutluluğu bulamayan ve fotoğrafçı sevgilisi Laura ile sık sık kaçamaklar yapan kahramanımız, Fransa gezisi için evden ayrılır. 
Contratiempo (aka The Invisible Guest) (2016)
Ancak gezide yaşanan bir takım gizemli olaylar sonrasında cinayet zanlısı olarak aranan Adrián, evinin yolunu tuttuğu gibi avukatı Felix' den yardım ister. Bir otel odasında kafasına aldığı darbe sonrasında, gözlerini açtığında yüklü meblağ para ve Laura' nın cesediyle uyandığını söyleyen Adrián, anlattığı hikayeyle kendi avukatı Felix' i dahi ikna etmekte zorlanmaktadır. Olay yeri tutanağı ve polis raporlarında odaya dışarıdan üçüncü bir kişinin girme olasılığı olmadığının kati bir şekilde vurgulanması, Adrián' in saldırıya uğradıkları tezini çürütmektedir. Yeni deliller bulunana kadar parasının ve güçlü dostlarının yardımıyla tutuksuz olarak yargılanmayı başaran kahramanımız, Felix' in tavsiyesi üzerine tanık hazırlama programında uzman olan, veteran avukat Virginia Goodman ile görüşmeyi kabul eder. Goodman, kısa süre evvel emekliye ayrılmış, adliyede bağlantıları olan son derece tecrübeli bir avukattır. Savcının yeni bir tanık bulduğunu ve davanın aleyhlerine işlediğini belirterek, dostlarından edindiği bilgiye göre tutuklama kararı çıkana kadar sadece üç saatleri olduğunu vurgular. Adrián' ın sakladığı bir şeyler olduğundan kuşkulanan ve tüm detayları yeniden onun ağzından dinlemek isteyen kahramanımız, en ufak bir ayrıntının dahi olayların seyrini değiştirebileceğinden emindir. Fazla şansı olmadığını anlayan Adrián ise Laura ile kaçamak yaptığı sözde Fransa gezisinden itibaren olan bitenleri anlatmaya başlar. Her ikisinde bir şekilde dahil olduğu, sürücüsü Daniel Garrido adında bir adamın gizemli bir şekilde ortadan kaybolduğu güne vurgu yapan Goodman, eğer tüm detaylara hakim olamazsa mahkemede kimsenin ona yardımcı olamayacağını yeniler. Adrián' ın son derece zeki bir o kadar da temkinli bir adam olduğunu bilen Goodman, maktul Laura' nın başına gelenleri öğrenmekte kararlıdır. Sohbet ilerledikçe Adrián' ın hikayesinde bazı boşluklar bulan ve juriyi bu şekilde asla ikna edemeyecekleri dillendiren Goodman, bir takım kirli sırların ortaya çıkmasına sebep olur. Öte yandan davada gizemli tanık olarak kimin ifadesine başvurulduğu ise soru işareti olarak kalmayı sürdürmektedir. Adrián  için zaman giderek daralmaktadır...


İyi; Baştan sona sürükleyici kurgusu ve gizemli hikayesiyle beğeni kazanan yapım, göz atılması gereken başarılı bir alternatif. Oyunculuk, atmosfer, zekice hazırlanmış kurgu, sürprizlerle dolu son çeyrek... gerçekten de tatmin edici. Bu filmi sevenlerin yine bir başka İspanyol sineması ürünü olan El cuerpo (aka The Body) (2012) yapımını da izlemelerini tavsiye ederim.
Kötü; -
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. İnanılmaz bir film. 4 kez izledim. İspanyollar artık bu tarz filmlerde kendilerini aştılar. Ceset, tünelin ucunda filmlerini de izlemenizi tavsiye ederim. Bu filme gelecek olursak gerek oyunculuk muazzam. Filmin sonuna kadar merak içindesiniz. Mutlaka izleyin

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!