Green Room (2015)

Fatih Varlık
0
Green Room (2015)
Ain't Rights, dört kafadardan oluşan bir punk rock grubudur. Bir süredir iyi işler alamadıkları gibi son turnelerinde de umduklarını bulamayan kahramanlarımız, Tad isimli bir aracı sayesinde ufak bir barda müzik yapmak için anlaşmaya varırlar. Ted her ne kadar gidecekleri barın belalı tiplerin ve radikal grupların cirit attığı tekinsiz bir yer olacağı hususunda uyarılarda bulunsa da turne dönüşü beş parasız kaldıklarından, en azından eve dönüş yolcuğu sübvanse etme için sahneye çıkmaya karar verirler.
Green Room (2015)
Mekana ulaştıklarında sık sık Tad' in kulağını çınlatan kahramanlarımız, gerçekten de etrafın dazlak neo-naziler ve türlü belalı tiplerce çevrelenmiş olduğunu fark ederler. Tad' in temas kurduğu barın sahibi ile iletişime geçen gençler, bir yandan müzik aletlerini sahneye taşırken bir yandan da berbat bir yer olsa da alacakları paranın hesabını yapmaya başlarlar. Çok geçmeden prova için sahneye çıkan kahramanlarımız, biraz da şarkı sözleriyle tahrik ettikleri dinleyici grubunun ufak çaplı şiddet yönelimleriyle başa çıkmak zorunda kalırlar. Neyse ki sahneden olaysız şekilde inen gençler, eşyalarını toparlamak ve ücretlerini almak için kulise döndüklerinde bir şeylerin yolunda gitmediğini hissederler. Görünüşe göre kendilerinden sonra sahne yapacak olan grup ve bar sahipleri arasında birtakım anlaşmazlıklar yaşanmakta ve işin kötüsü yerde kanlar içerisinde bir ceset bulunmaktadır. Ansızın kendilerini cinayetin tanıkları statüsünde bulan kahramanlarımız, yaşadıkları şokun akabinde odayı terk etmeye niyetlenseler de bar sahipleri tarafından kulise hapsedilirler. Öte yandan bir şekilde polisleri aramayı başarsalar da çok geçmeden kendilerini büyük bir sinir harbinin merkezinde, kalan tanıkları acımasızca ortadan kaldırmaya çalışan neo nazilerce çevrelenmiş bir pozisyonda bulurlar. Bir an evvel hızlı düşünüp, aksiyon almanın zamanı gelmiştir..

İyi; Atmosfer, diyaloglar ve oyunculuk olarak oldukça beğendiğim, gerilimin giderek tırmandığı sürükleyici bir yapım. Konsept olarak çoğunlukla tek mekanda geçmesinin yanı sıra grup dinamiklerinin de karakter gelişimleriyle birlikte uyumu diğer artılar.
Kötü; Kurgusal anlamda klişe, zaman zaman düşük tempoda ilerleyen bir yapım.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!