The Silence (2019)

Fatih Varlık
0
The Silence (2019)
Bir yer altı kazı çalışması sırasında, mühürlenmiş bir kayanın parçalanmasıyla; sese duyarlı, uçabilen, arı gibi kümelendikleri için 'vesp' adı verilen vahşi yaratıklar gün yüzüne çıkar. Çok geçmeden her yeri istila etmeye başlayan yaratıklar, insanları kuzeye doğru toplu göçlere mecbur eder.
The Silence (2019)
Vesplerin hızla yayıldıklarını ve ne kadar vahşi yaratıklar olduğunu basından takip eden Andrews ailesi, bir an önce eşyalarını toparlayarak kuzeyde bahsi geçen sığınağın yolunu tutmaya karar verir. İki taşıtlık bir konvoy ve yol boyunca ihtiyaçlarını giderebilecekleri tüm malzemelerle beraber yola çıkan kahramanlarımız, ailesini korumak için her türlü fedakarlığı yapmaya kararlı olan Hugh liderliğinde kasabayı terk etmeye hazırlanırlar. Ana yolların yoğunluktan ve kazalardan dolayı tıkanması sonrasında ormanlık bir yola sapan kahramanlarımız, çok geçmeden vesplerin ortaya çıkışına ve tüm vahşete şahit olurlar. Çok gürültü yaptığı için artık arabayla devam edemeyeceklerini anlayan Hugh, herkesi en ufak ses dahi çıkarmamaları hususunda uyararak, geceyi geçirebilecekleri kapalı bir alan bulma umuduyla yürümeye başlarlar. Öte yandan birkaç yıl önce yaşanan elim bir kazada işitme yeteneğini kaybeden evin büyük çocuğu Ally sayesinde işaret dilini kullanmaya aşina olan Andrews ailesi, Hugh' un da yoğun çabaları sayesinde sığınabilecekleri ufak bir dağ evini keşfederler. Zamanlarının çoğunu dört duvar arasında, erzakları bitene kadar güvende hissettikleri bu evde geçirmeye hem fikir olan kahramanlarımız, bir yandan da dışarıda neler olup bittiğini öğrenebilmek için çaba harcamaktadır. Ara ara radyodan ve kısa süreli tv sinyallerinden gidişatın pek de iyi olmadığına ikna olan Andrews ailesi, medikal ihtiyaçlar ve erzak depolamak için er ya da geç dışarı çıkmak zorunda kalacaklarının bilincindedir. Kendilerini bekleyense tam manasıyla post-apokaliptik bir dünyadır...

İyi; Sürükleyici kurgusu ve atmosfer olarak başarılı bulduğum, A Quiet Place (2018) ve Bird Box (2018) filmlerinden hoşlananların göz atması gereken ortalama bir gerilim filmi. 
Kötü; İlk çeyreğin ardından film tam da havaya girmeye başlamışken, son çeyreği ile ivme kaybeden, beklentilerin altında kalan bir hale bürünüyor.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!