Rabid (2019)

Fatih Varlık
0
Rabid (2019)
İçine kapanık, kendi halinde bir tasarımcı olan Rose, Gunter' in sahibi olduğu büyük bir moda evinde çalışmaktadır. Çoğu zaman patronunun acımasızca eleştirileriyle yüzleşmek zorunda kalan kahramanımız, en yakın arkadaşı olarak gördüğü ve aynı zamanda Gunter için modellik yapan Chelsea' in varlığıyla işine tutunabilmektedir.
Rabid (2019)
Ailesini kaybettiği günden beri Chelsea' nin ailesinin koruyucu olmasıyla, Chelsea ile beraber büyüyen ve onu kardeş bilen Rose, tek sırdaşı olarak onu görmektedir. Hayatının hiç bir döneminde Chelsea kadar güzel ve alımlı olamadığı için iş yeri de dahil olmak üzere hep arka planda kalan kahramanımız, başkalarıyla sosyalleşebilme hususunda da sıkıntılar yaşamaktadır. Günün birinde yakışıklı Brad' in yemeğe davet etmesiyle şaşkına dönen ve özgüven tazelemeye başlayan Rose, tam da her şey yoluna girmeye başlamışken elim bir trafik kazası geçirir. Dahası kaza sonrasında uzunca bir süre yoğun bakımda kalan ve vücudundaki pek çok deformasyondan öte çene kemiği hasar gören kahramanımız, yüzünün yeni halini gördüğünde bir daha insan içine çıkamayacağını düşünerek derin bir hezeyana sürüklenir. Tedavinin uzun bir süreç olduğu hususunda Rose' u ikna etmeye çalışan aynı zamanda da kendi vicdanını rahatlatabilmek umuduyla elinden geleni yapmaya kararlı olan Chelsea, Gunter yüzünden işinden de olan Rose' u hayata bağlayan tek dayanak noktasıdır. Öte yandan görünüşünden ötürü dışarı çıkamaz olan ve tüm gün eve kapanan Rose, internet üzerinden ilanlarını gördüğü deneysel deri nakilleri yapan bir araştırma kliniğiyle durumunu görüşmeye karar verir. Ne de olsa kaybedecek hiçbir şeyi yoktur. Kliniğin FDA onayı olmamasını ya da deneysel projelerinin etik kurallara aykırılığı gibi pek çok bulguyu göz ardı ederek, Dr. William' a bedenini emanet eder. Ameliyat ve rehabilitasyon sürecinin ardından ilk defa sargılarından kurtulup yüzünü görecek olan Rose, inanılmaz heyecanlıdır. Sargılar kaldırıldığında ise büyük bir mucizeye şahit olur. Yüzü, kaza öncesi dönemden bile çok daha alımlı ve çekici görünmektedir. Dr. William' a defalarca teşekkür ederek klinikten ayrılmanın zamanı geldiğini düşünen kahramanımız, doktorun önerileri üzerine uzunca bir süre tüketmesi gereken içeriği belli olmayan bir dizi sıvı besin takviyesi ve düzenli olarak kullanması gereken, aksattığı takdirde halüsinasyonlar bile görebileceği haplarla yolcu edilir. Kendisini yeniden doğmuş gibi hisseden, inanılmaz bir zindeliğin yanı sıra el becerileri kazanan Rose, tasarımlarıyla Gunter' in de ilgisini çekmeyi başarır. Ancak çok geçmeden karnına giren kramplar ve gecelerini kabusa çeviren yanılsamalar görmeye başlayan kahramanımız, hayatta her güzel şeyin bir bedeli olduğu önermesiyle yüzleşmek zorunda kalır...


İyi; David Cronenberg imzalı 1977 yapımı Rabid' in remake versiyonu olan yapım; kurgu, atmosfer ve sinematikler olarak göz atılabilir bir alternatif. 
Kötü; Karakter gelişimleri hususunda detay vermeden ilerleyen senaryo; kısmen yüzeysel, film süresi de göz önüne alındığında ise klişe ve sıkıcı olmaktan öteye gidemiyor. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!