Truth or Dare (2018)

Fatih Varlık
0
Truth or Dare (2018)
Çok yakın iki arkadaş olan Olivia ve Markie, beraber geçirecekleri son sömestr tatili için Meksika' ya gitmeye karar verirler. Okuldan ahbaplarına da haber veren kahramanlarımız; egzotik yerler keşfedip, stres atıp, olabildiğince eğlenmek için hız kesmeden yola koyulurlar.
Truth or Dare (2018)
Uzun bir araba yolculuğunun ardından Meksika sınırına ulaşan gençler, bitmek tükenmek bilmeyen enerjilerini etrafa kanalize etmeye başlarlar. Tam da planladıkları gibi eğlencenin ve şamatanın tadını çıkaran Olivia ve arkadaşları, gecenin geç vaktinde barda tanıştıkları Carter isimli bir gencin daveti üzerine izbe bir yerde bulunan terk edilmiş bir kiliseye göz atmaya karar verirler. Tel örgülerle çevirili özel bir mülk olan kilisenin arazisine giren gençler, göz gözü görmeyen karanlıkta el fenerleri ile ilerleyerek hakim bir tepede yer alan mekana en nihayetinde ulaşırlar. Grubun geri kalanının aksine Carter' ın kibar ve düşünceli biri olduğunu düşünen Olivia, niçin bu döküntü mekana geldiklerini sorgulamaksızın, etrafı kolaçan etmeye başlar. Toz toprak içinde metruk bir arazide yer alan kilise pek de ilgilerini çekmez. Öte yandan alkolün de etkisiyle zıvanadan çıkmaya ve etrafı dağıtmaya başlayan gençler, eğlendik bitti diyerek geri dönüş yolunu tutmak için kapıya yönelirler. Yeni arkadaşlarıyla kaynaşmak ve onları biraz daha zula mekanında tutabilmek için 'doğruluk cesaret' oynamaya ikna eden Carter, oyunun ortasında tuhaf tavırlar takınarak gözden kaybolur. Halihazırda Carter' dan pek de haz etmemiş olan Markei, tüm bu saçmalığı yeterli görerek arkadaşlarıyla kilisiye terk eder. İki arada kalan Olivia ise samimi arkadaşı Markie' nin peşine takılır. Nerden baksan tuhaf olan gecenin ardından, sömestr tatillerini de tamamlayarak evlerine dönen gençler, Olivia ve Markie odaklı giderek tırmanan gerilimin bir parçası olurlar. Kilisedeki o geceden beri sürekli yanılsamalar ve kabuslar gören Olivia, bir şeylerin yolundan gitmedeğinden emindir. Olan bitenle ilgili arkadaşlarının dikkatini çekmeye çalışan kahramanımız, kilisede oynadıkları oyunun tamamlanmadığı, şeytani bir güç tarafından devam ettirildiğini dillendirir. Grubun geri kalanı bu durumu deli saçması olarak adlandırıp alay etse de çok geçmeden bir takım tuhaflıklar gün yüzüne çıkmaya başlar. Oyunu oynayan hiç kimse güvende değildir...

İyi; Tipik bir grup genç ve başlarından geçen olaylar temalı, sürükleyici bir kurguya sahip, gerilim seviyesi de tatminkar olan, türü sevenler için göz atılabilecek ortalama bir alternatif.
Kötü; Fazla beklentiye girilmeden izlenilmesi gereken bir film. Gizem seviyesi ve atmosfer olarak zayıf.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!