Abgeschnitten (2018)

Fatih Varlık
0

Abgeschnitten (2018)
Paul Herzfeld, meslektaşları ve camia tarafından büyük saygı duyulan başarılı bir adli patoloji uzmanıdır. Çoğu zaman yaşayanlardan ziyade ölülerle daha fazla vakit geçiren kahramanımız, polis teşkilatı ile eş zamanlı olarak çalışarak, komplike cinayetlerin aydınlatılmasında önemli bir rol üstlenmektedir.
Abgeschnitten (2018)
Günün birinde uzmanlığından faydalanmak üzere davet edildiği bir vakada, otopsi masasında uzuvları ve kafatası tahrip edilmiş bir cesedi incelemeye koyulan Paul, kafatası içerine yerleştirilmiş ufak bir kapsülle karşılaşır. Dahası mikroskobik bir inceleme yaparak kapsülü açmayı başaran kahramanımız, kızının sapık bir seri katil tarafından hedef alındığını öğrenir. Büyük bir panik yaşayan Paul, bir süredir ilişkilerinin limoni olduğu kızına bir an evvel ulaşmak ve onu koruyup kollamak istese de artık çok geç olduğunu fark eder. Kızının son gördüğü zamanı ve nasıl ortadan kaybolmuş olabileceğini tekrar tekrar gözden geçiren Paul, bir yandan da onu tekrar görmek istiyorsa polislerle kesinlikle konuşmaması gerektiği hususunda sert bir şekilde uyarılır. Kendi imkanlarıyla seri katilin izini sürmeye karar veren kahramanımız, rastlantısal bir şekilde Linda isimli genç bir kızla yollarının kesiştiğine şahit olur. Linda' nın sahil kenarında bulduğu ve üstünde 'Eric' yazılı olan ceset, pek çok sırrı barındırıyor gibi görünmektedir. Öte yandan seri katilin adımlarını izlemeye devam eden Paul, kızını bulabilmek için Linda' nın yardımına muhtaçtır. Ancak aksilik ya Linda, şiddetli bir fırtınadan musdarip tüm ulaşım yollarının kapalı olduğu ufak bir kasabada mahsur kalır. Üstelik kendi kişisel problemleri de olan Linda, sadece cep telefonu yoluyla sesini duyabildiği Paul' un, ardı arkası kesilmeyen direktifleri ve yönlendirmeleriyle uğraşmaktadır. Paul ise polislerden yardım alamadığı ve bir başına kaldığı için epey sıkıntılıdır. Katilin gerisinde bıraktığı bir dizi cinayetin izini sürmek ve özenle yerleştirilmiş işaretleri takip etmek zorunda kalan kahramanımız, yanına staj yapmak için gelen Ingolf isimli, adli tıp konularında pek de becerikli olmayan bir gençten faydalanmaya karar verir. Zaman hızla ilerlemektedir ve kızını kurtarabilmek için bir an evvel Linda' ya ulaşmalıdır...

İyi; Baştan sona sürükleyici kurgusu, atmosferik sahneleri, giderek tırmanan gerilim seviyesiyle beraber göz atılması gereken başarılı bir aksiyon-gerilim filmi. Oyunculuk ve hikâye olarak da tatmin edici.
Kötü; Bir dizi mantık hatası ve ısrarlı ürün yerleştirme :D 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!