Nope (2022)

Fatih Varlık
0

Nope (2022)
 Kaliforniya'da bulunan gözlerden ırak bir kanyondaki bir grup insan, bir dizi sıra dışı olay ve doğaüstü deneyimler yaşamaktadır. Dededen kalma topraklarında, at yetiştiriciliği yaptıkları çiftliklerinde kız kardeşiyle beraber yaşayan OJ Haywood, babalarının da yakın zaman önce tuhaf ölümü sonrasında olan bitenlere iyiden iyiye kafa yormaya başlar. Tamamen rastlantısal bir şekilde, gökyüzünden düşen objelerin babasını öldürdüğü açıklamasına şiddetle karşı çıkan OJ, bir yandan işleri yoluna koymak için çabalarken bir yandan da takıntı seviyesinde arazilerinin yanı başındaki tepelikte gözlemler yapmaya başlar.
Nope (2022)
Bulutların ardında gizemli bir şeyler olduğunu dillendiren kahramanımız, kız kardeşine de görüşlerini aktararak babasının ölümünden de aynı şeyin sorumlu olduğunu düşünmektedir. Öncesinde bunun bir UFO olabileceğini düşünen OJ, kasabalıların ve ulusal medyanın ilgisini üstlerine çekmemek için yaygaracı bir tutum yerine daha fazla gözlem yapmaya odaklanır. Bu sırada kasabada cereyan eden ürpertici ve bir o kadar da mistik bir olay sonrasında bir grup insanın gizemli bir şekilde ortadan kaybolması Haywood kardeşler için alarm zillerin çalmasına sebep olur. Gözlerden ırak, kuş uçmaz kervan geçmez arazilerinde kapana kısılan kahramanlarımız, babalarıyla aynı akibeti paylaşmamak için kaçmak yerine, cesur bir şekilde ata topraklarında kalarak gizemi çözmeye karar verir. Etrafı kameralarla donatan ikilimiz, bir şekilde UFO'nun varlığını ispatlayarak, bu doğaüstü fenomeni ortaya çıkarma niyetindedir. Amaçları doğrultusunda satış görevlisi Angel ve koleksiyoncu Holst'un da onlara katılmasıyla incelikli bir plan üzerinde çalışmaya başlayan kahramanlarımız, zekice bir tuzak hazırlayarak görüntü kaydı alabilmek için hazırlanır. Ancak kendilerini bekleyen macera, bulutların ardına saklanan utangaç bir UFO'dan çok daha dehşet vericidir...
İyi; Zaman zaman ağır tempoda ilerlese de kurgu ve atmosfer olarak ilgi çekici bir gerilim filmi. Gizem seviyesi ve oyunculuk olarak da ortalamanın üzerinde.
Kötü; M. Night Shyamalan filmlerindeki gibi hem daha karanlık hem de daha merak uyandırıcı bir kurgu görebilsek, sanki bir tık daha iyi bir yapıma evrilebilirmiş.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!