Last Sentinel (2023)

Fatih Varlık
1

Last Sentinel (2023)
"İnsan aktivitesi sonrasında sular altında kalan dünya, birbiriyle amansızca savaşan iki kıtaya bölünür. Yaşam alanı ve kaynaklar için mücadele devam etmektedir."
Hendrichs komutasındaki dört kişilik bir mürettebat, yaklaşık iki yıl süren kontratlarının akabinde yeni ekibin görevi devralmasını beklemektedir. Ancak fazladan iki ay geçmesine rağmen ortalıkta kimselerin görünmemesi, bir şeylerin yolunda gitmediğine işaret ederken, telsiz aramalarına da bir türlü cevap alamayan kahramanlarımız başlarının belada olduğunu düşünmektedir. Zira hiçliğin orta yerinde bir üsse konuşlanmalarının yanı sıra günden güne azalan kaynakların da kritik miktarlara düşmesi, gelen gidenin olmaması da eklenince eve dönüş umutlarını yitirmelerine neden olur.
Last Sentinel (2023)
 Komutanın hala kendisinde olduğunun altını çizen Hendrichs ise umursamaz tavırlara taviz vermeyeceğini açıkça belli eder. Günün birinde radarlarında sabit hızda sürüklenen bir cisim tespit eden kahramanlarımız, müteyakkız durumda keşif faaliyetlerine başlarlar. Öncesinde düşman olduğunu düşündükleri geminin, terk edilmiş atıl halde seyrettiğini fark ettiklerinde ise hemen üsse demirleyip, olan biteni araştırmaya koyulurlar. Geminin log kayıtlarını incelemeye başlayan Hendrichs, düşmanın yakınlarda olabileceğinden şüphe edip temkinli davranılmasını ister. Dahası işe yarar her şeyin sökülüp üsse taşınmasını emreder. Diğerlerinin ise farklı planları vardır. Zira aylardır nöbeti devralmaya kimsenin gelmemesi, dışarda neler olup bittiğini ciddi bir şekilde sorgulatmaktadır. Hendrichs'e fark ettirmeden gemiyi onarıp, evlerine dönmeyi planlayan kahramanlarımız bir yandan da kendi aralarında bir dizi anlaşmazlığı çözmek durumunda kalır. Bir sonraki fırtınaya sayılı saatlerin kalması ise ellerini çabuk tutmalarına yol açacaktır...
İyi; Atmosfer ve kurgu olarak ilgi çekici, başarılı bir yapım. Oyunculuk ve gizem seviyesi de tatminkâr. Diyalogları da beğendiğimi ekleyeyim.
Kötü; Ağır tempoda ilerlemesinden ötürü zaman zaman sıkıcı hale gelebilir.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

1Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

  1. rig diye bir diziye benziyor prime da yayınlanan

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !