Evil Dead Rise (2023)

Fatih Varlık
0
Evil Dead Rise (2023)

Serkeş bir yaşam süren Beth, savunmasız hissettiği bir dönemde uzun süredir görüşmediği ablasının yanına gitmeyi planlar. Los Angeles da metruk bir apartmanda üç çocuğuyla beraber yaşayan Ellie, kız kardeşinin ansızın ortaya çıkması sonrası şaşkınlığını gizleyemez. Bir yandan isteksizce onu içeriye buyur etse de diğer yandan da başının belada olabileceğini düşünen kahramanımız, çocukların istekli tavrı sonrasında, işlerini yoluna koyuna dek kısa süreliğine misafir etmeye razı olur.

Evil Dead Rise (2023)
Halihazırda başına buyruk ergen çocuklarıyla çeşitli sorunlar yaşayan Ellie, yıllar sonra yanına sığınan kız kardeşinin de gelişiyle farklı duygular hissetmeye başlar. Zaten sorumluluklarının altında günden güne ezildiğini düşünen kahramanımız, şimdi bir de vefasız kız kardeşinin dönmesiyle epeyce kırılgan bir ruh haline sürüklenir. Öte yandan atıştırmalık bir şeyler almak için dışarı çıkan çocukların binanın otoparkında lokal bir depreme yakalanması gerilimi daha da arttırır.
 Kardeşleriyle beraber depreme şahit olan Dan, sarsıntı sonrasında oluşan bir oyuğu keşfeder. Bunun gizli bir yer altı sığınağı olabileceğini düşünen kahramanımız merakına yenik düşerek içeriye bir göz atmaya karar verir. Tasniflenmiş tozlu dosyalar arasında ilerleyen Dan, gizemli bir kitap ve yanındaki bir dizi klasörü de çantasına atarak kardeşlerini de yanına alıp dairelerinin yolunu tutar. Sarsıntının ardından epeyce endişelenen Ellie, çocukların sağ salim eve dönmesi sonrasında derin bir nefes alır. Kardeşlerinin iyi olduğuna annesini ikna eden Dan, bir yandan da hızlıca odasına çekilip çantasındaki relik kitabı inceleme arzusundadır. En nihayetinde aradığı mahremiyeti bulan Dan, kitabı incelerken bir şeylerin yolunda gitmediğini hissetmeye başlar. Dahası dosyaların içerisinde birkaç plak kaydı olduğunu fark eden kahramanımız, bilinçsiz bir şekilde şeytani bir gücün uyanışına izin verir. Çok geçmeden dehşet dolu olaylar vuku bulmaya başlar ve çocuklarla beraber daireye sıkışıp kalan Beth, hayatta kalmak için savaşmak zorundadır...

İyi; Tekinsiz atmosfer, şeytani güç, abartılı ve bol kanlı sahneler gibi fenomenleriyle ilgi çeken "Evil Dead" serisine tek mekân dinamiklerini işleyerek daha farklı bir yorum getiren "Evil Dead Rise" korku-gerilim severlerin göz atması gereken başarılı bir yapım. Bu arada Evil Dead (2013) remake için linke tıklayabilirsiniz.
Kötü; Giriş bölümüyle tipik Evil Dead kurgusuna göz kırpsa da sonrasında katılan yorum fazlasıyla tartışmaya açık.
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!