Naboer (2005)

Fatih Varlık
0
Kısa bir süre evvel kız arkadaşından olaylı bir şekilde ayrılan John,halen terk edilmenin ızdırabını yaşamaktadır.Günün birinde işten dönen kahramanımız asansörde daha önce hiç karşılaşmadığı alımlı bir bayanla tanışır.Anne isimli bayan binaya yeni taşındığını söyleyerek ağır bir eşyasının yerinin değiştirilmesi hususunda kahramanımızdan yardım ister..
John evinin bulunduğu koridorun sonundaki,hatta duvarlarının çoğunun bitişik olduğu yan daireye ilk kez adım atmıştır.Kız kardeşi Kim ile beraber burada yaşadıklarını söyleyen Anne,kapının ardındaki dolabın yerini değiştirmek istemektedir.Eve girer girmez,etrafın son derece dağınık olduğuna şahit olan John,dolaşmaya başladıkça epey şaşkınlık yaşayacaktır.Zira kolilerce erzak odalarda stoklanmış olup,sanki Anne ve kardeşi hiç dışarı çıkmaksızın evin içerisinde esir hayatı yaşamaktadır.Dahası labirent benzeri dar koridorlu odalar ve loş aydınlatma eve tuhaf bir hava katmaktadır.Bayanlara kibarca yardımcı olup evine dönen kahramanımızın kafası hiç olmadığı kadar karışmıştır.
Ertesi gün yeniden Anne'nin yardım istemesi ile epey tereddütte kalarak yeniden o eve adım atan John,Kim'in başına gelenleri öğrendikten sonra kafasındaki soru işaretlerinden arınacaktır.Ablasının anlattığı üzerine Kim yakın zamanda tecavüze uğramıştır ve o nedenle kendisini sadece evinde güvende hissetmektedir.Muhabbet ilerledikçe Anne ve Kim'in kendisine dair epey bilgi sahibi olduğunu öğrenen kahramanımız,yan komşularının evinin bitişiği duvar sayesinde;kız arkadaşından ayrılmasından tutunda ne işle uğraştığına kadar türlü bilgiye kulak misafiri olduklarını öğrenecektir.
İşi giderek savsaklamaya başlayan John,eski kız arkadaşının annesinin araması ile Ingrid'in iş yerine gitmeye karar verir.Bu arada Kim'in telefonla araması sonrasında bir arkadaşından kendisini arayan kapı komşusunun numarasını isteyen kahramanımız,ikamet ettiği katta başka kayıtlı numara olmadığını öğrenecektir...

İyi;Başarılı bir psikolojik gerilim filmi.Oyunculuk,mekan vs gayet iyi.Diyaloglar ilgi çekici.
Kötü;
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!