Re-Animator (1985)

Fatih Varlık
0
Re-Animator (1985)
Lovecraft'ın kaleminden sinemaya uyarlanan "Re-animator" yine her Lovecraft hikayesinde olduğu gibi fantezi ve korku öğelerinin kararında birleştiği etkileyici bir yapım olarak karşımıza çıkıyor.Stuart Gordon'un yönettiği film aynı zamanda Gordon'un Lovecraft uyarlamalarının da ilk örneği.Sonrasında malumunuz üzere From Beyond (1986),Dagon (2001) ve Dreams in the Witch-House (2005) yapımları takipçilerin epey ilgisini çekmişti.

Çalışkan bir tıp öğrencisi olan Dan,büyük bir hastanede asistan olarak çalışmaktadır.Okulunda epey popüler olan kahramanımız dekanın kızı Megan ile birlikte takılmaktadır.Kendisini ispat ederek dekanın da güvenini kazanmak isteyen Dan,diplomayı alacağı gün sevgilisi Megan'a evlilik teklif etmeyi düşünmektedir.Günün birinde kirayı paylaşmak için evine bir oda arkadaşı aramaya başlayan Dan,ilan sayesinde odayı tutmak isteyen West ile tanışır.West İsviçre'de Gruber isimli ünlü bir profesörün gözetiminde çalışmalarını sürdüren zeki bir gençtir.İnsanlarla pek de yakın ilişkiler kuramayan West,soğuk tavırları ve kibirli yaratılışına rağmen peşin ödeme yaparak odayı kiralamayı başaracaktır.Evin bodrum katında kendine has bir laboratuvar oluşturacağını ve kimsenin çalışırken rahatsız etmemesini isteyen West,zamanla aynı hastanede çalışacağı Dan ile iyi ilişkiler kurmaya başlar.
West bodrum katında Dan'in ölen kedisi üzerinde çalışmalar yapmaktadır.Göz alıcı renkte bir serum sayesinde yakın zaman önce ölen herhangi bir hayvanın beyinden enjeksiyon yaparak hayata döneceğini iddia etmektedir.Bu hususta Gruber'ın fikirlerini çalarak kendisine patronluk taslayan Dr.Carl ile epey arası açılan kahramanımız,neler yapabileceğini ispat ederek Dan'i kendi tarafına çekme uğraşındadır.Dan'in de kendisi gibi zeki biri olduğunu söyleyen West,birlikte tıp literatürüne girebileceklerine inancı tamdır.Ölen kedi üzerinde deneyin başarılı olması sonrasında hastanede hemen yer yere giriş izni olan Dan sayesinde morga ulaşarak yakın zaman önce ölen bir insan üzerinde serumu deneyerek gözlemler yapmak isteyen West,sonunda Dan'in aklına girmeyi başaracaktır.Ancak insan üzerinde ilk denemelerini yapacak olan West bazı konularda Dan'i yeterince bilgilendirmemiştir.


İyi;En iyi Lovecraft uyarlamalarından biri olduğu muhakkak.Yer yer korku,fantezi zaman zaman da mizah öğelerinin öne çıktığı izleminizi tavsiye edebileceğim başarılı bir yapım.
Kötü;Bazı efektler,makyajlar vs aşırı gelebilir.Ancak filmin yaşını da göz önüne aldığınızda bunların seyirciyi pek de rahatsız edebileceğini sanmıyorum. 
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!