Quarries (2016)

Fatih Varlık
0
Quarries (2016)
Baskıcı erkek arkadaşından bir süre uzak kalmak ve deyim yerindeyse rahat bir nefes alabilmek için vahşi doğa gezisine katılmaya karar veren Kat, tamamı bayanlardan oluşan bir grupla buluşmak üzere yola çıkar. Her biri farklı heyecanlar ve deneyimler yaşamak için bir araya gelen kahramanlarımız, doğada bir başlarına hayatta kalabilme ve çeşitli güçlüklerle baş edebilme gayesiyle organize olurlar. 
Quarries (2016)
Böylece fiziksel ve mental olarak güçlenmeyi ve hayatlarına kaldıkları yerden daha sağlıklı olarak devam etmeyi umarlar. Tur liderlerleri önderliğinde, sırtlarında kamp malzemeleri ve çantalarla geziye başlayan kızlar, her gün yaklaşık on kilometre yol kat etmeleri gereken doğa yürüyüşüne başlarlar. Ancak ne yazık ki orman yangınından ötürü rotalarını değiştirmek zorunda kalırlar. Öncesinde test edilmeyen patikalarda ilerlerken tur rehberlerinin yaralanmasının ardından sıkıntılı anlar yaşayan kahramanlarımız, havanın da kararmaya başlamasıyla kamp yapabilecekleri sığınacak bir yer aramaya koyulurlar. Hemcinslerinden oluşan bir grup olmasına rağmen kızlarla pek de iyi anlaşamayan ve onların da çeşitli sorunları olduğuna şahit olan Kat, grubun yeni lideri pozisyonundadır. Arkadaşlarını yönlendirmeli ve gerekli durumlarda inisiyatif alabilmelidir. Kat ve arkadaşları bir yandan kamp malzemeleri yerleştirmekle uğraşırken bir yandan da gps marifetiyle en kısa yoldan geri dönmenin hesabını yaparlar. Zira kolunun durumu hiç de iyi olmayan ve giderek daha fazla acı çeken tur rehberinin tedaviye ihtiyacı vardır. Öte yandan etrafı kolaçan eden Joy, kamp alanlarının yakınında kan izlerine rastlar. Kahramanlarımız çok geçmeden ormanda yalnız olmadıklarını anlarlar. Eli kanlı bir çete silahlarıyla dehşet salmaktadır...
İyi; Sürükleyici kurgusuyla göz atılabilecek, bir grup genç ve başlarından geçen maceralar temalı bir film. Mekan seçimleri ve gerilim seviyesi tatmin edici. Oyunculuk ve karakter seçimleri fena değil. Bu filmi sevenler The Descent (2005), Vertige (2009) ve Carnage Park (2016) yapımları da izleyebilirler.
Kötü; Klişe konu, zeka parıltılarından yoksun kalmış senaryo...
Editör'ün Puanı

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et !) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Accept !