Bad Samaritan (2018)

Fatih Varlık
0
Bad Samaritan (2018)
Butik bir İtalyan restoranında vale olarak çalışan Sean ve Derek, kısa yoldan zengin olma hayallerinin peşinde koşan iki kafadardır. Müşteriler yemeklerini yerlerken, park etmeleri için emanet edilen arabaları kullanarak, ufak çaplı soygunlar yapan kahramanlarımız, illegal bir şekilde yollarını bulmaktadırlar. Bir nevi kendilerini Robin Hood olarak gören ve sadece kibirli zenginlerden çalıp, hak ettikleri geleceklerini inşa ettiklerini  düşünen ikilimiz, zamanlarının çoğunu birlikte geçirmektedirler. 
Bad Samaritan (2018)
Günün birinde, Cale isimli bir adam süper lüks aracıyla restorana yemeğe gelir. Duruşu ve tavırlarıyla yukarıdan bakan, oldukça kibirli ve sevimsiz bir adam olan Cale, hemen kahramanlarımızın dikkatini çekmeyi başarır. O, her şeyden habersiz yemeğini sipariş ederken, arabayı teslim alan Sean, hızla navigasyonu kurcalamaya başlar. Adamın sadece birkaç blok ötede oturduğunu keşfeden kahramanımız, vakit kaybetmeden evin yolunu tutar. Garajdan son derece lüks olan malikaneye girmeyi başaran Sean, etrafı kolaçan etmeye koyulur. Bir yandan da kankası Derek ile cep telefonundan sürekli haberleşmeyi sürdürerek, ters bir duruma karşın Cale' in durumunu yoklamaktadır. İşe yarar her şeyi alarak evin içinde hızla gezinmeye devam eden Sean, üstünde büyük bir kilit olan gizemli bir odayı fark eder. Merakına yenik düşüp, Derek' in de ısrarlarıyla kilidi açmaya karar verir. Çok geçmeden burasının  bir çalışma odası olduğunu anlar. Bilgisayardan kredi kartı şifreleri ve banka hesaplarına ulaşmaya çalışan Sean, ansızın karanlık odada yalnız olmadığını fark ederek büyük bir şok yaşar. Elleri ayakları bağlı, ağzı gözü kan içinde bir bayan sandalyeye zincirlenmiş, bitap bir şekilde karşısında durmaktadır. Nasıl bir belaya bulaştığından en ufak bir fikri dahi olmayan kahramanımız, kızı kurtarabilmek için panikle anahtarları aramaya başlar. Ancak zaman daralmaktadır, zira telefonun diğer ucundaki Derek, Cale' in yemeğini bitirdiğini ve arabasını istediğini hatırlatır. Hırsızlık için girdiği evde, yakayı ele vermemek için bir an evvel uzaklaşan Sean, aradan geçen birkaç saatin sonrasında olayın soğumasıyla, yardıma muhtaç birini Cale denen o psikopat adamla baş başa bıraktığı için büyük bir pişmanlık yaşar. Kızı kurtarabilmek için polislere gizli bir şekilde telefondan ihbarda bulunan kahramanımız, tam her şey yoluna giriyor derken, kendisini büyük bir kovalamacanın içinde bulur. Çanlar onun için çalmaktadır.

İyi; Sürükleyici kurgusu ve giderek tırmanan gerilim seviyesiyle göz atmaya değer bir alternatif. Oyunculuk ve mekan seçimleri de başarılı.
Kötü; Film gereksiz uzatılmış izlenimi veriyor. Çok sayıda mantık hataları mevcut. Gizem seviyesi bir tık daha iyi olabilirdi. 
Editör'ün Puanı

Etiketler

Yorum Gönder

0Yorumlar

Lütfen ofansif bir dil kullanmadığınızdan, yapıcı öneriler ve eleştirilerde bulunduğunuzdan emin olun. Yorumlar denetlendikten sonra uygun bulunursa yayımlanmaktadır. Anlayışınız için teşekkürler.

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kabul Et!) #days=(20)

Sitenin daha hızlı yüklenebilmesi için çerezlere izin verin. Detaylar
Ok, Go it!